Kievitsveld 

 Klik hier voor meer Foto's

  Informatie over:   Natuurwandeling | Recreatiepark Forellenkwekerij 't Smallert | Historie | Kerncijfers | Routebeschrijving
 

Rondom het recreatiegebied Kievitsveld treft u de Nederlandse natuur op haar fraaist. Vele jaren is dit het terrein geweest van karperkwekers. Tegenwoordig een perfect wandel- en recreatiegebied voor natuurliefhebbers en een schitterende gebied om te zonnen en te zwemmen. Het gebied is dagelijks gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Voor het parkeren van uw auto vragen wij een vergoeding. Over onderwerpen als betaald parkeren, waterkwaliteit, honden en vissen treft u meer informatie onder het kopje 'meest gestelde vragen'.

  Natuurwandeling

Rondom de plassen van Kievitsveld is in 1995 een natuurwandeling ontwikkeld langs de voormalige visvijvers van het Kievitsveld. De natuurwandeling leidt u langs de mooiste plekjes van het recreatiegebied.

  Recreatiepark Forellenkwekerij 't Smallert
Wat dacht u van eigen kaarsen maken of waterfietsen, (karper)vissen, en spelen in de speeltuin na een dagje zonnen en zwemmen? Het is allemaal mogelijk bij recreatiepark 't Smallert, gevestigd nabij Kievitsveld. Het recreatiepark Forellenkwekerij 't Smallert is te bereiken op 0578-661621.
  Historie

Op Kievitsveld treft u verschillende waterplassen aan, de Smallertse plas en de Nijmolense plas, welke zijn ontstaan door zandwinning. Het zand is gebruikt voor de aanleg van de A50 tussen Apeldoorn en Heerde.

In 1986 is de Smallertse plas ingericht voor dagrecreatie met de aanleg van 2 stranden, een ligweide en parkeergelegenheid. In de daarop volgende jaren zijn daar enkele voorzieningen aan toegevoegd, zoals een kiosk, toiletgebouwen en een waterspel voor de kinderen. Ten zuiden van de Nijmolense plas, welke in 1991 voor recreatie is ingericht, liggen enkele waterpartijen die vroeger als visvijvers gebruikt zijn. Hoewel deze ooit kunstmatig zijn aangelegd, is hier inmiddels een schitterende natuurlijke omgeving ontstaan. Dit komt omdat ze al lange tijd niet meer bedrijfsmatig gebruikt worden .

  Kerncijfers
 

Omvang:

80 ha.
  Bezoekers: ca. 20.000 per jaar
  Strand: 2 stranden met een totale lengte van 350 meter
 

Water:

30 ha.
  Parkeerplaatsen: 1.000
  Kiosken: 1
  Toiletgebouwen: 2
  Aantal ingangen: 1
 
 
  Routebeschrijving
De route naar recreatiegebied Kievitsveld is voor automobilisten overzichtelijk. Vanaf de A50 afslag Vaassen nemen, dan rechts langs het Apeldoornse kanaal en links de eerste brug over. Of vanaf de A50 afslag Epe, naar Emst en dan linksaf de Stationsstraat in richting Nijbroek.
Ook voor fietsers is het makkelijk te bereiken via landelijk binnenwegen en vanuit Apeldoorn via een fietspad langs het Apeldoorns kanaal. De bekende ENECO Veluwe fietsroute loopt langs het recreatiegebied.
 
Klik hier voor meerfoto's