NieuwsPaasstok versieren en eieren zoeken - 6 en 9 april 2022
Zaterdag 9 april 2022 kunnen er weer paaseieren worden gezocht in de speeltuin. Waar de paashazen ze hebben verstopt zeggen we natuurlijk niet. Maar vanaf 13.00 gaat de speeltuin open. Om 13.15 uur mogen alle kinderen de paaseieren gaan zoeken.
Vind je het gouden ei? Dan win je ook nog eens een mooi prijsje.

Woensdagmiddag 6 april kan er een palm paasstok versierd worden. Deze middag is van 14.00 tot 15.30 uur in de speeltuin.
Ben je lid, dan kost het paasstok versieren niets.
Niet-leden betalen 3,- euro

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Algemene Ledenvergadering - bestuurswissel
Afgelopen ledenvergadering hebben we afscheid genomen van een aantal trouwe speeltuin gezichten. Harrie Dijkhof en Carla Bijsterbosch hebben afscheid genomen als bestuurslid van de speeltuin. Ze hebben jarenlang trouw inzet geleverd en meegewerkt aan alle initiatieven en aktiviteiten die de speeltuin ondernam. Namens het huidige bestuur willen we ze daar dan ook nogmaals voor bedanken.
Daarnaast zijn we ook blij te melden dat Maaike van Os is toegetreden tot het bestuur. Ze gaat de functie van voorzitster vervullen.
Ook hebben we afscheid genomen van de organisatoren van de kaartavonden. Gerrit Nijhof en Driekus Stegeman hebben te kennen gegeven niet meer door te gaan met het organiseren van de kaartavonden. We willen ze graag danken voor de jarenlange inzet.
Bijna 40 jaar volgemaakt. Een ware prestatie!
De avonden waarbij werd geklaverjast en gejokerd zullen dan ook niet meer in de speeltuin gehouden worden. Of er moet een nieuwe initiatiefnemer opstaan...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Algemene Ledenvergadering 2022
Normaliter houden we deze begin maart, maar vanwege de Corona omstandigheden van de afgelopen 2 jaar hadden we deze uitgesteld. Afgelopen november hebben we een uitgestelde vergadering gehouden. Gezien de huidige ontwikkelingen hopen we komend seizoen weer een normaal programma te kunnen draaien.
Daarom hebben we voor nu besloten de vergadering door te schuiven. We zullen 2023 weer op het normale moment begin maart de ledenvergadering houden. U bent dan weer van harte welkom. Hier kunt u horen wat er afgelopen jaar heeft gespeeld bij de speeltuin, de financien en de bestuursbezetting wordt medegedeeld.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Carnavals disco - 26 februari:
Zaterdag 26 februari is er weer disco in de speeltuin. Van 18.30 uur tot 20.00 uur.
Alle kinderen mogen verkleed komen, daar kan je zelfs nog een prijsje mee winnen.
Ben je lid, dan is de entree gratis.
Niet-leden betalen 1,- euro
Verder zijn er nog fris, ranja en snoepjes te koop.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sinterklaas kleurwedstrijd 2021
Zoals wellicht al bekend, zijn veel intochten en sinterklaas aktiviteiten afgelast. Maar in Emst zal Sinterklaas zaterdag 20 november zijn gezicht laten zien. Vergezeld van een aantal pieten zal Sinterklaas de twee wijken in Emst bezoeken.
De Sint zal Emst niet helemaal stilletjes voorbij gaan en daarom hebben we samen met de ondernemers van Emst een kleurplaat voor iedereen. Lever hem in, bij de Spar of tankstation Tellegen in de kleurpaat cadeaudoos. Of digitaal, maak dan een foto van je ingekleurde kleurplaat en stuur deze naar sintemst@hotmail.com.
Stuur je kleurplaat uiterlijk tot donderdagmiddag 18 november in.
Onder de inzendingen zullen de Sint en zijn pieten een aantal prijswinnaars uitzoeken.
Dus maak er wat moois van. Wil je Sinterklaas een berichtje sturen, dan kan dat ook via de facebook pagina van Sinterklaas: www.facebook.com/sintemst
Op de scholen in Emst is de kleurplaat uitgedeeld, maar heb je nog geen kleurplaat ontvangen, dan kan je deze hier downloaden.
We willen iedereen vast een fijn Sinterklaas feest wensen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Algemene Ledenvergadering - 8 november:
Maandag 8 november houden wij onze Algemene Ledenvergadering.
Normaliter houden we deze begin maart, maar vanwege de omstandigheden hebben we deze uitgesteld.
U bent van harte welkom. Hier kunt u horen wat er afgelopen jaar heeft gespeeld bij de speeltuin, de financien en de bestuursbezetting wordt medegedeeld.
De koffie staat klaar. We starten om 20.00uur.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Knutsel agenda - inloopmiddagen
De nieuwe knutsel agenda is bekend voor de inloopmiddagen.
Kijk voor het overzicht bij aktiviteiten voor de data en wat wanneer geknutseld gaat worden.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Het bestuur zoekt versterking
Voor het bestuur van de speeltuin zijn we hard op zoek naar versterking. Voor verschillende functies zoeken we nieuwe bestuursleden.
Voel je er wat voor, of wil je eerst gewoon eens kennis maken en/of een vergadering bijwonen, laat het een van de bestuursleden weten of mail naar: speeltuin.emst@gmail.com

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Halloween Disco - 16 oktober 2019:
Op zaterdag 16 oktober hebben we in de speeltuin een Halloween disco van 18.30 tot 20.00 uur.
We gaan dansen & springen. Ben je lid, dan is de entree gratis. Niet-leden betalen �1,- verder zijn er fris, ranja en snoepjes te koop.
Kom verkleed! Dat doen wij ook. De mooiste of spannendste creaties kunnen ook nog een prijsje winnen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tentenkamp 2021
Net als afgelopen jaar willen we toch de zomer goed afsluiten.
Daarom hebben we besloten toch nog een tentenkamp te organiseren. En wel voor vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus. (het weekend dat eigenlijk het Emsterfeest zou zijn.)
We hebben een formulier gemaakt met de meeste aandachtspunten. Hieraan zit ook een invulstrook. Wil je meedoen met tentenkamp, vul dan alle gegevens in en mail deze naar tentenkamp@speeltuinemst.nl.
Of stop het formulier bij de speeltuin in de brievenbus. Je kan je opgeven tot uiterlijk zaterdag 14 augustus.
Kinderen die het nog te spannend vinden om te blijven slapen, kunnen natuurlijk ook gewoon meedoen met het programma en dan snachts lekker in hun eigen bed thuis slapen, om dan de volgende morgen gezellig met de rest weer mee te doen met het programma.
Wat we gaan doen is nog een verrassing.
Dus spreek af met je vriendje of vriendinnetje en geef je op, dan gaan we er weer een leuk tentenkamp van maken!!!

De kosten zijn voor leden 5,- euro en voor niet leden 10,- euro

Heb je nog geen invul formulier ontvangen, dan kan je deze hier downloaden.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Pasen kleurwedstrijd
Zoals wellicht al wel verwacht, gaan onze paas aktiviteiten dit jaar wederom niet door. Wel willen we iedereen vast fijne paasdagen wensen.
Om de pasen toch niet helemaal stilletjes voorbij te laten gaan hebben we een kleurplaat voor iedereen. Maak een foto van je ingekleurde kleurplaat en stuur deze naar paashaas@speeltuinemst.nl.
Stuur je kleurplaat tot en met woensdag 31 maart op.
Onder de inzendingen zullen we een aantal lekkere chocolade paashazen verloten.
Dus maak er wat moois van.
Heb je nog geen kleurplaat ontvangen, dan kan je deze hier downloaden.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Openening speelseizoen 2021
De speeltuin zal in maart weer speelklaar gemaakt worden. Als alles weer spik en span is, zal de speeltuin weer open gaan.
Ook hopen we dat de Corona maatregelen tegen die tijd wat gunstiger zijn geworden, zodat we ook weer aktiviteiten kunnen gaan organiseren.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Algemene Ledenvergadering - 1 maart - verplaatst
Maandag 1 maart zouden wij onze Algemene Ledenvergadering houden. Maar vanwege de huidige Corona maatregelen hebben we besloten deze uit te stellen, tot een nog nader te bepalen datum, later dit jaar.
U bent dan weer van harte welkom. Hier kunt u horen wat er afgelopen jaar heeft gespeeld bij de speeltuin, de financien en de bestuursbezetting wordt medegedeeld.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -